De autonamen die je je hele leven verkeerd uitspreekt

De autonamen die je je hele leven verkeerd uitspreekt

Bijna niemand weet hoe je een merk zo ogenschijnlijk eenvoudig moet uitspreken als BMW

 

Wanneer u zich aanmeldt, zullen wij de door u verstrekte informatie gebruiken om u deze nieuwsbrieven te sturen. Soms bevatten ze aanbevelingen voor andere gerelateerde nieuwsbrieven of services die we aanbieden. Onze Privacyverklaring legt meer uit over hoe we uw gegevens gebruiken en uw rechten. U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Denk je dat je je auto’s kent? private lease mercedes is veilig.

 

Heb je ooit gedacht dat je de naam van je favoriete autofabrikant misschien verkeerd uitspreekt – of erger nog, gecorrigeerd door een of andere autofabrikant?

 

 

De autobranche is wereldwijd, dus het is geen verrassing dat verkeerde uitspraken een probleem kunnen zijn – gezien alle verschillende talen die erbij betrokken zijn.

 

Veel mensen zullen misschien verbaasd zijn als ze ontdekken dat ze Porsche helemaal verkeerd hebben (jij zegt Porsh, wij zeggen Porsh-ah) – of weten niet eens wow om iets correct uit te spreken dat ogenschijnlijk zo simpel is als BMW!

 

Select Car Leasing heeft het probleem onderzocht en ontdekt dat, ongeacht hoeveel we denken te weten over auto’s, de meesten van ons niet eens weten hoe ze de namen moeten uitspreken van de bedrijven die ze maken.

 

Select Car Leasing ging op zoek naar de juiste manier om 10 automerken uit te spreken en huurde 10 professionele stemacteurs van over de hele wereld in om te onthullen hoe ze moesten klinken.

 

Selecteer de gids voor autoleasing voor verkeerd uitgesproken autofabrikanten

Op basis van hun bevindingen hebben ze een cheat-sheet voor automerken samengesteld en 1.000 automobilisten ondervraagd om te zien welke automerken we het meest verkeerd uitspreken. fiat private leasen is veel gebruikt.

 

De belangrijkste bevindingen waren:

* Geen enkele respondent wist hoe alle 10 automerken uit te spreken

 

* De meerderheid van de automobilisten heeft 9 van de 10 automerken verkeerd uitgesproken

 

* 95% van de mensen spreekt BMW verkeerd uit

 

* Slechts 6% van de chauffeurs kent de juiste uitspraak voor Hyundai

 

* Ondanks dat de verkeerde uitspraak algemeen bekend is (met dank aan Joey van Friends), spreekt 76% van de automobilisten Porsche uit als ‘Porsh’ in plaats van ‘Porsh-ah’

 

 

* Het is ‘Shkoda’, niet Skoda – en 89% van de ondervraagden zegt het verkeerd

 

* 70% van de automobilisten spreekt Dacia verkeerd uit, waarbij 1 op de 4 het uitspreekt als ‘Day-see-ah ‘in plaats van

 

 

Porsche Taycan (Afbeelding: Hand-out)

Mark Tongue, directeur bij Select Car Leasing, reageerde op de bevindingen: “ Ondanks alle blootstelling waaraan autofabrikanten in het digitale tijdperk worden blootgesteld, is er nog steeds een kloof in begrip als het gaat om hoe ze worden uitgesproken.

 

“Velen van hen zijn over de hele wereld bekende namen geworden, maar volgens ons onderzoek maakt dat niet minder waarschijnlijk dat verkeerde uitspraken worden gedaan.

 

“Mede dankzij Joey Tribbiani van Friends is het misschien niet verwonderlijk dat Porsche op onze lijst voorkomt, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van BMW – maar liefst 95% van de mensen weet niet dat het daadwerkelijk wordt uitgesproken als bee-em-vee.”

 

 

De heer Tongue voegde eraan toe: “ We hebben gemerkt dat zelfs de auto-sterren worden betrapt, met Jeremy Clarkson en James May die jaren als Koenigsegg en Dacia jarenlang verkeerd uitspraken.

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *