S&P 500, Nasdaq bereikt recordhoogtes om de door Facebook geleide week te beginnen

S&P 500, Nasdaq bereikt recordhoogtes om de door Facebook geleide week te beginnen

De Amerikaanse aandelenmarkt bereikte maandag opnieuw recordhoogten, aangewakkerd door een overwinning voor Facebook bij de rechtbank en een brede sterkte in technologieaandelen.

 

De S&P 500 steeg 0,23% tot 4.290,61 voor het derde opeenvolgende record van sluiting, terwijl de Nasdaq 0,98% steeg tot een all-time slothoogte van 14.500,51. De Dow Jones Industrial Average daalde echter met 150,57 punten tot 34.283,27 punten doordat energie- en transportaandelen onder druk kwamen te staan. http://www.aandelen.nl/heeft genoeg informatie.

 

Aandelen

Tech-aandelen waren maandag aan het roer, met aandelen in Apple en Salesforce die meer dan 1% stegen. Facebook steeg meer dan 4% nadat een Amerikaanse federale rechtbank de antitrustprocedures van de Federal Trade Commission tegen het bedrijf had afgewezen en het had afgesloten met een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 biljoen. Halfgeleideraandelen waren maandag een lichtpuntje, met Nvidia een stijging van 5% en Broadcom met meer dan 2%.

 

 

CNBC

Lucht- en ruimtevaartgigant Boeing woog op de Dow, met aandelen die meer dan 3% daalden nadat regelgevers het bedrijf hadden verteld dat het waarschijnlijk pas medio tot eind 2023 certificering voor zijn langeafstandsvliegtuigen zal krijgen. CEO Dave Calhoun zei eerder deze maand dat het certificering verwacht in het vierde kwartaal van 2023.

 

Jeff Mills, chief investment officer bij Bryn Mawr Trust, zei dat de recente kracht in technologie deel zou kunnen uitmaken van een aanhoudende achteruitgang van de outperformance van cyclische aandelen eerder dit jaar.

 

“Als je kijkt naar financiële aandelen, die een heel goed voorbeeld zijn, denk ik dat dit een drukke handel is geworden. Ik denk dat we daar een kamer hebben opgeruimd, ‘zei Mills. “Aan de andere kant kijk je naar de Amazones van de wereld, en veel van die grafieken zijn gedurende het grootste deel van zes maanden zijwaarts gegaan.” HKSE aandeel zijn te gaar.

 

De bewegingen op maandag kwamen toen de rente op Amerikaanse staatsobligaties daalde over de meeste looptijden, waarbij het rendement op Amerikaanse 10-jaars staatsobligaties daalde tot ongeveer 1,48%. De rendementen bewegen omgekeerd aan de prijzen.

 

Groot dividend

“Op sectorniveau presteren renteberekeningen typisch beter dan aandelen met hoge dividendrendementen (nutsbedrijven, basisconsumptiegoederen), terwijl financiële aandelen achterblijven. De energiesector is de slechtst presterende sector omdat de bredere reflatiehandel wordt opgeschort, “zei Chris Hussey van Goldman Sachs in een verklaring aan klanten.

 

De sessiewinsten kwamen nadat Wall Street zijn beste week in maanden beleefde toen investeerders meer vertrouwen kregen dat de huidige Amerikaanse inflatie geen aanhoudende economische bedreiging is, maar een tijdelijke opleving. De S&P 500 sloot de week af op een recordhoogte, terwijl de Nasdaq over een periode van vijf dagen met 2,35% steeg.

 

De wekelijkse winsten kwamen zelfs nadat het ministerie van Handel meldde dat de inflatie-indicator in mei met 3,4% steeg, de snelste stijging sinds het begin van de jaren negentig.

 

Brandend maagzuur voor investeerders

Pieken in de kernindex voor consumentenbestedingen kunnen brandend maagzuur bij beleggers veroorzaken, aangezien de Federal Reserve deze graag in de gaten houdt op tekenen van inflatie. Toch bleef de maand-op-maand stijging achter bij wat economen gepolst door Dow Jones hadden voorspeld, en voor beleggers opnieuw bevestigd dat macro-economische prijsstijgingen waarschijnlijk tijdelijk en beheersbaar zullen zijn.

 

Een massale, tweeledige infrastructuurovereenkomst leek zondagavond nieuw leven in te blazen nadat president Joe Biden zaterdag duidelijk had gemaakt dat hij niet van plan was een veto uit te spreken tegen de wet als deze komt zonder een afzonderlijke democratische verzoeningswet. Republikeinse senatoren zeiden zondag toen dat de deal door kan gaan.

 

“De tweeledige infrastructuurdeal die vorige week in Washington DC werd onderhandeld, lijkt een kans te hebben om werkelijkheid te worden”, schreef John Stoltzfus, hoofdinvesteringsstrateeg bij Oppenheimer Asset Management, in een persbericht. “Dit programma zou het land op korte en lange termijn kunnen dienen om banen te creëren, economische groei te stimuleren, bedrijfsinkomsten en winstgroei te ondersteunen en het vermogen van de VS om te concurreren met andere landen in de relatief nieuwe maar hyperconcurrerende eenentwintigste eeuw te vergroten.”

 

De volgende belangrijke economische gegevens zijn het banenrapport van juni dat het ministerie van Arbeid op vrijdag zal publiceren.

 

Economen verwachten dat het aantal niet-landbouwarbeiders in juni met 683.000 zal stijgen gen is. Hoewel zo’n robuust cijfer in mei de 559.000 zou overschrijden, zou het nog steeds onder de 1 miljoen zijn waarvan sommigen hadden gehoopt dat de Amerikaanse economie zou herstellen van de Covid-19-crisis.

 

Beleggers zullen ook het rapport van juni controleren op tekenen van looninflatie, aangezien werkgevers moeite hebben om werknemers te vinden om posities in te vullen en werkloosheidsuitkeringen in sommige staten in het tijdperk van de pandemie opraken.

 

 

 

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *